grant-radar
Wszystkie nabory

Dostępność szansą na rozwój – oferta dla przedsiębiorców

FERS · PARP · Nabór krajowy

1.3

Podsumowanie

Naszym zdaniem polska firma nie dostanie tu dofinansowania na B+R ani na inwestycję.

Wsparcie obejmuje szkolenia i doradztwo z projektowania uniwersalnego dla przedsiębiorstw i pracowników, w tym doradztwo specjalistyczne dla firm posiadających już wiedzę o dostępności.

Kto może złożyć wniosek
Firma może być liderem projektu. Wnioskodawcy: MŚP, duże firmy.
Kwota
Nie podano kwoty
Termin
1 gru 2027za 402 dni
Status
Otwartyotwarty 1 lut 2025
Otwórz oficjalną stronęZałóż konto, aby zapisać nabórCzy możesz złożyć wniosek? Bezpłatny test

Ocena automatyczna na podstawie tekstu naboru. Warunki udziału sprawdź u źródła.

Opis

Opis jest na stronie instytucji.

Kto może złożyć wniosek – szczegóły
Typy wnioskodawców
MŚP, duża firma
Cel
Szkolenia i kadry
Znaczenie dla B+R
1 z 3
Polska kwalifikuje się
Tak
Ograniczenie krajów
—
Region
Dowolny
Konsorcjum
Jeden wnioskodawca
Poziom gotowości technologicznej (TRL)
—
Tematy
  • projektowanie uniwersalne
  • dostępność produktów
  • dostępność usług
  • kompetencje w zakresie dostępności
  • szkolenia z dostępności
  • specjalistyczne doradztwo z dostępności

Ocena automatyczna na podstawie tekstu naboru. Warunki udziału sprawdź u źródła. 24 paź 2026

Warunki7

Dane spisane przez nas z dokumentów źródłowych. Każda wartość ma własne warunki. Brak danych oznacza, że źródło nie podaje wartości, a nie zero ani brak limitu.

Ograniczenie dotyczące wnioskodawcy
Variant 1 and variant 2, path 1, cover entrepreneurs and their employees in micro, small, medium and large enterprises who lack accessibility-product/service knowledge and skills.

Claim is limited to the cited PARP business-offer page and its described programme/operator layer.

Ograniczenie dotyczące wnioskodawcy
Variant 2, path 2, is for micro, small, medium and large enterprises already possessing accessibility knowledge and skills and seeking universal-design advice.

Claim is limited to the cited PARP business-offer page and its described programme/operator layer.

Ograniczenie dotyczące wniosku
The exact current business-offer page lists the current “Dostępność szansą na rozwój 3” round as January 2025 through December 2027; exact day-level dates are not stated on the captured page.

Published programme-page schedule only; not a live check that every operator is accepting applications on the capture date.

Ograniczenie dotyczące wniosku
The exact PARP business-offer page gives month-level January 2025 through December 2027, while workbook row 28 gives dates 1 February 2025 and 1 December 2027. The page does not state day precision. Preserve both source-specific schedules; no exact day-level opening is established by the page.

The PARP business-offer page and the September 2026 national schedule workbook are distinct official sources. Source-specific schedule precision is retained; this review does not establish a live operator intake or resolve conflicting dates.

Kwalifikowalny zakres projektu
The current enterprise offer describes training and post-training advice on universal design for applicants without accessibility knowledge; variant 2 path 2 may instead provide specialist advice to businesses with existing capability.

Claim is limited to the cited PARP business-offer page and its described programme/operator layer.

Inny warunek
The page gives an average grant amount of 9,411.76 per participant; the rendered page does not state a currency beside this average, and it is not an individual maximum or guaranteed amount.

Claim is limited to the cited PARP business-offer page and its described programme/operator layer.

Inny warunek
This packet is bound to the exact “Dostępność szansą na rozwój 3 – oferta dla przedsiębiorców” page. A separately retained PARP page at the shorter /dostepnosc-szansa-na-rozwoj-3 URL is an operator-side offer and is included only as context; its operator applicant criteria are not assigned to beneficiaries.

The operator-side page is not treated as the beneficiary eligibility authority.

Kwoty i koszty1
Intensywność wsparcia
100%

The page says training and post-training advice are fully EU-financed and participants pay no fees; support is de minimis.

Dokumenty źródłowe3
Dane naboru
Otwarcie
1 lut 2025
Instytucja
FERS · PARP
Sprawdzono
24 paź 2026
Status przeglądu
Przegląd częściowy
Niezależna kontrola jakości
Brak opublikowanego wstrzymania
Przejrzano
23 paź 2026

To skrót ze strony źródłowej, a nie oficjalny tekst. Warunki udziału, regulamin i system składania wniosków znajdziesz u źródła.